Handling

Huvudpersonerna är två änglar: Stella och Angelicus. De får höra av ängeln Gabriel att Gud äntligen ska sända sin son, Messias, till jorden. De vill naturligtvis genast berätta för människorna om denna nyhet, men Gabriel säger till dem att vänta med det tills Jesus har fötts. Så länge får Stella tända en stjärna, som av misstag hamnar på fel ställe.

Stella och Angelicus spionerar på Gabriel när han berättar för Maria att hon ska föda Guds son. Och när de sedan förstår att Marias fästman Josef tänker bryta med Maria (hon väntar ju barn med någon annan!) så springer Stella och Angelicus till Gabriel och berättar om sin oro. Men Gabriel har redan skickat en ängel för att reda ut missförståndet.

Josef och Maria blir tvungna att bege sig till Betlehem och där finner de till slut en plats att sova på. I stallet föds Jesus. Födelsen illustreras av Marias dans med änglar och skyddsänglar runtomkring och vid födsloögonblicket – höjdpunkten på musikalen – öppnar Gud sin dörr till människorna.

Så får Stella och Angelicus äntligen uppgiften att berätta den stora nyheten för herdarna – sjungande! Men Stella är ju inte särskilt bra på att sjunga. Angelicus löser det hela på ett smart sätt.

I musikalen möter man också de tre vise männen och deras olydiga kamel samt kung Herodes som anser att det bara är han som är kung, ingen annan!

Och naturligtvis får Stella och Angelicus se Jesusbarnet till slut. Men som vi sjunger i den sista sången: ”Detta är bara början!”